Min blogglista

söndag 23 juni 2019

På tur åt helvete

För några år sedan började den norske ståupparen  Are Kalvø att förlora sina vänner till naturen.
    Goda vänner, som ständigt följt med till pub och krogar för att umgås och prata skit, började plötsligt gå på tur på fjället istället och på fullt allvar lägga ut bilder av skidspår.
  I "Fjällvandring åt helvete - en norrmans motvilliga försök att lära sig älska naturen" är en otroligt rolig och lite elak bok om norrmännens märkliga förhållande till naturen. För det är ju en föreställning vi har att alla norrmän älskar att gå på tur iklädda hemstickade liusekoftor. Nå, efter att ha läst den här boken förstår man att det inte är så.
   "Friluftsmänniskor pratar och skriver gärna om de enkla gädjeämnena i naturen. Man kan säga mycket om glädjeämnena, men de är fan inte särskilt enkla" påpekar författaren.
    "Fin dag i skogen" skriver de gamla vännerna på Facebook. Det här är något som händer alla förr eller senare: Man börjar förlora humorn. Och håret. Det händer ofta samtidigt. Jag börjar frukta att humorn sitter i håret".
   Jo, det är vanvördigt
och roligt när någon vågar slakta heliga kor. Hoppas att fler följer i spåren. Visst för man skriva att man inte gillar fotboll, glass och picknickar - eller hur?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar