Min blogglista

måndag 1 juli 2019

Ett kärt återseende

 Marianne Cedervall har sedan debuten 2008 med "Svinhugg" vunnit många läsare med böckerna om Mirjam och Hervor. I år återvänder hon till de två udda väninnorna och hon är hon aktuell med "Sorgeängel", den sjätte Mirjam- och Hervor-boken och handlingen tar vid precis där bok fem,  slutade.
    Mirjam och Hervor anländer med båt till en strand vid Torneälven. Här, i ett hus i skogen några mil från Hervors hemby Kuivalihavaara, ska de ta det lugnt, plocka bär, landa och samla kraft. Det sistnämnda gäller framför allt Mirjam, som har svårt att komma över sin älskade sambo Calles bortgång.   
    Men helt isolerade är de dock inte. Via skogspromenader och utflykter till byn skaffar de sig nya bekanta, allt ifrån två glitterpinnar från Stockholm till en tatuerare, byns nya frisör samt en sameflicka som ror förbi. Men allt går inte bara sin gilla gång i skogen utanför Kuivalihavaara. I en isolerad stuga i skogen möts de av ett tragiska livsöden. Dessutom härjas området av bränder, som försvåras av kraftiga vindar. Det räcker med en enda förflugen liten gnista så kan katastrofen vara ett faktum. Och frågan är om alla bränder verkligen är olyckshändelser.  
    Cedervall har också skrivit en feelgood-deckarserien med den Gotlandsbaserade, och något motsträviga, mysterielösarduon Anki och Tryggve.Men berättelsen får en annan puls när hon berättar om de här två synska kvinnorna. Och Hervor har ett sätt att uttrycka sig som är - kraftfullt.

1 kommentar:

  1. Hej!

    Är du intresserad av att din blogg syns i flödet på bloggfeed.se och bokfeed.se? Det är naturligtvis helt gratis!

    Låter det intressant så får du gärna kontakta oss på kontakt@bloggfeed.se så kan vi ta det vidare därifrån! :-)

    Med vänliga hälsningar
    Bloggfeed-teamet

    SvaraRadera