Min blogglista

tisdag 10 september 2019

Havets grymma hundar

Det är inte alla förunnat att skriva historiska romaner på ett trovärdigt sätt, men Agneta Arnesson Westerdahl, som också är är utbildad arkeolog och osteolog visar att hon är kapabel till detta med "Havets hundar", en äventyrsroman med en kvinnlig huvudperson. Hon har skapat en sammanhållen och spännande intrig som utspelar sig i svunnen tid, nämligen under 800-talet.
   Den unga kvinnan Saga flyr från sitt hem i Norge efter att ha blivit misshandlad av sin bror. Hon har ingen plan för vart hon ska men ställer kosan mot handelsplatsen Kaupang och så går färden vidare ut i världen och Saga hamnar till sist på Gotland. Under sin flykt kommer Saga i kontakt med havshundarna - vikingatidens skoningslösa människohandlare. Och snart får Saga veta något oväntat  om sin egen bakgrund.
   Det här är en spännande roman om vikingalivet. Men också upplysande om hur man levde på den tiden utan att pekpinnar känns av. Det ska bli spännande att följa Saga och hennes familjs vidare öden och äventyr.
  Detta är första delen i en ny och dramatisk romanserie om vikingatiden.Jag ser redan fram mot nästa bok, detta är historia i min smak.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar