Min blogglista

onsdag 9 oktober 2019

Alla USA:s presidenter

   Journalisten Karin Henriksson är bosatt i Washington D.C. sedan tre decennier och har rapporterat om landet i Svenska Dagbladet, Utrikesmagasinet och flera andra medier. Hon medverkar ofta i   Sveriges Radios USApodden och har tidigare gett ut en rad böcker om amerikansk politik, bland dem biografier om Ronald Reagan och Donald Trump samt "Vänstern i USA".Nu har hon utkommit med  "USA:s alla presidenter"
     Från självständigheten 1776 har USA haft 44 presidenter, Washington, Jefferson, Lincoln, Nixon, Clinton och många fler. Här får vi möta dem alla. Man får också lära känna ämbetet, hur det utvecklats, presidenternas motton och citat, veta hur många som mördats och ta del av de saftigaste skandalerna. Förstadamer, husdjur, Vita husets historia och presidentens centrala roll behandlas också. Boken är en faktaspäckad guide för alla som vill förstå det politiska spelet i supermakten. Med tanke på dagens president kan det vara bra att bli påmind om att det också funnits bra presidenter.  
  Henrikssons bok läser man med intresse för att sen återvända till för att läsa om anekdoterna om några av världens mäktigaste män. En perfekt bok för alla som är intresserade av USA och amerikansk politik.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar