Min blogglista

torsdag 10 oktober 2019

Bakom fina fasader

Nionde boken i Denise Rudbergs serien om förundersökningsledaren Marianne Jidhoff i Stockholm.  "Under nio nätter" heter den.

    En varm sommarkväll sitter en man på sin balkong, när han plötsligt hör ett konstigt ljud – ett desperat rop, en duns, sedan tystnad. Han ringer 112 menmer gör haninte. När han går och lägger sig så undrar han om han inbillat sig händelsen.
    Ett år senare blir Marianne och hennes specialteam kontaktade för att utreda ett tidigare självmord begått av mannen till en känd livsstilsprofil, Anna. Dottern i familjen känner på sig att någonting inte stämmer och kontaktar polisen. Samtidigt berättar profilens nya sambo om en återkommande känsla av att någon följer hans minsta steg, snart börjar han må dåligt och tas in på sjukhus där han hastigt avlider. Jidhoff och hennes team blir mer och mer förbryllade av Annas agerande. Helt klart döljs här någonting.
   Rudberg fortsätter beskriva rötan bakom de fina fasaderna, samtidigt ges en inblick i den ytliga värld som upprätthålls av livsstilsgurun och annat löst folk i storstadsdjungeln.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar