Min blogglista

lördag 12 oktober 2019

Blom blommar ut

   "I full blom" är titeln på Edward Bloms nya bok som har undertiteln "Mina betraktelser kring viktiga och oviktiga ting". Sen är det upp till läsaren att bedöma vad som är viktigt.
    Boken växer till ett självporträtt i helfigur av en av Sveriges mest färgstarka personer. Fram träder bilden av en långt mer komplex och reflekterande person än den matglade livsnjutare  som dyker upp i TV, radioprogram, poddar och tidningar.
    I denna mycket personliga bok blandar Edward Blom humor och allvar, kultur och litteratur, högt och lågt, folkbildning med egna upplevelser. I drygt trettio yviga kapitel får vi bland annat ta del av hans syn på herrmiddagens magi, döden, att bli far, alkohol, lyckan i manglat linne, bikten, rakning och den svåra saknaden av att inte längre vara en ung stofil. Han återkommer också ofta till varför han är katolik och vad det betyder för honom. Ibland blir det nog väl mycket av grävande i navelludd och förnumstiga kommentarer. Men så emellanåt dyker det upp originella funderingar och iakttagelser.
  En sak ska man inte tvivla på, Blom älskar att vara avvikande och ta ut svängarna, både i klädstil och matvanor. Om det reta någon så är det väl bara att låta bli boken.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar