Min blogglista

tisdag 15 oktober 2019

I Banks mörka värld

En ny roman med slitstarke  kriminalkommissarie Alan Banks har kommit på svenska, "Förödande konsekvenser" är titeln på Peter Robinsons nya.
    En pojke från Mellanöstern hittas död i en soptunna i Eastvales ruffigaste kvarter. Kriminalkommissarie Alan Banks och hans kollega Annie Cabbot kallas in för att leda utredningen, men den tar en drastisk vändning när det visar sig att pojken har blivit knivhuggen till döds på en annan plats. Man vet till en början inte vem är pojken är. Samtidigt hittas en heroinmissbrukare död av en överdos i ett område där ett köpcentrum ska byggas.
    När Banks får upp ögonen för en suspekt byggherre, inser han att hans upptäckter kan leda till något fruktansvärt.Som vanligt trasslas olika intriger in i varandra och leder till att oväntade kopplingar upptäcks. Som att den albanska maffian tar för sig i Europa och tar ett fast grepp om narkotikahandel och människosmuggling med prostitution som en specialitet.
   Man skulle ön
ska att Robinson hittar på men så väl är det tyvärr inte. Med eller utan Brexit kommer den organiserade brottsligheten att överleva.

1 kommentar: