Min blogglista

lördag 16 november 2019

En vinter vid Sommen

Camilla Dahlson har tidigare arbetat som journalist på både dags- och fackpress och är utbildad civilekonom, men har sedan 2013 utkommit med ett flertal barn- och ungdomsböcker och även en lättläst bok för vuxna. Nu har hennes andra bok om livet vid sjön Somen kommit ut, "Vinter vid Sommen".
   Camilla själv bor i Bankeryd utanför Jönköping, men är uppväxt i östgötska Boxholm. Där har hon tillbringat många sommardagar på och vid sjön Sommen. 
    Huvudpersonen Lisen är en ensamstående tvåbarnsmamma som harvar på med sitt skiftjobb i matbutiken för att få livet att gå ihop. Men så en dag förändras allt - Lisen får helt plötsligt ärva ett spahotell av en okänd kvinna. Allt visar sig dock inte vara guld och gröna skogar.
    Finanserna är usla och Lisen, som aldrig drivit vare sig hotell eller spa-anläggning, får glatt improvisera med allt ifrån honungsinpackningar till fiskbehandlingar. Till sin hjälp har hon stjärnkocken Einar, som på ett mystiskt sätt dykt upp när hon som mest behövde det, och till sin "stjälp" den truliga Majken, som tidigare drivit Solhagen och nu vägrar släppa taget.  
   Med de ingredienserna bakar författaren sin vinterkaka.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar