Min blogglista

tisdag 28 januari 2020

Antti håller tonen

    Det är alltid underhållande att läsa en ny bok av Gerda Antti. Visst, hon har hunnit bli 90+ men hon är både skarpögd och vasstungad.Det är som att lyssna till en desillusionerad moster eller faster. Hon har flyttat in till tätorten Kisa och gjort sig av med sitt stora hus på landet. Och hon njuter av sin nya tillvaro och har blick för naturens små under, ett ulligt lam, en koltrasts sång eller en flugas putsande av benen.
  Anttis förra bok, "Livet omkring", kallade hon ”funderingsboken”, och "Här i världen" kan ses som en fortsättning på hennes funderingar över livet hon har närmast omkring sig. På det som händer i stora världen med dess obegripliga elände ingen kan rå på. Liksom döden när den knackar på dörren. Men livsgnistan, klokheten och den underfundiga humorn möter man som alltid i Gerda Anttis böcker.
   Hennes blick på politik och politiker är avslöjande. Hon tycker sig se att de flesta spelar en roll - och så borde det inte vara. Att vara politiker på lokal eller på riksnivå är att förvalta ett förtroende, att agera för att uppfylla vallöften. Inte att slänga med håret och hålla anföranden som är utformade för att passa i nyhetsflödet. Så jo, det finns mycket här i världen att ha synpunkter på.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar