Min blogglista

onsdag 22 april 2020

Kultur och mord

 Anna Ihrén är författaren bakom succéserien Morden på Smögen. I den nya Jubileumsserien låter hon  huvudkaraktärerna från Smögen-böckerna får följa med till storstaden. "Maskmakaren" är den andra boken i Jubileumsserien.
   Maskmakaren Louis arbetar natt och dag för att bli klar i tid inför Göteborgsoperans föreställning av Fantomen på Operan. Men han anar oråd. Maskerna han skapar verkar föra olycka med sig och han bävar för premiären.
  På polisen Sandra Haraldssons redan överfulla skrivbord landar två nya utredningar. De rör båda morden på två framgångsrika affärsmän som till synes inte har några beröringspunkter med varandra. Sandra ber att få anlita sin forne chef Dennis Wilhelmson till sitt team för att kunna lösa fallen. Men polischefen Camilla Stålberg är tveksam av personliga skäl. Kan hon verkligen arbeta så nära Dennis igen? Samtidigt är hon extremt pressad: Göteborgs stads 400-års jubileum närmar sig och just nu erbjuder staden allt annat än en festlig skrud.
   Vad är mördaren egentligen ute efter och kan maskerna från Operan ha något med morden att göra?
   Klart är att ett operahus är perfekt för intrigspel, det har många författare upptäckt. Från Maria Lang till Donna Leon.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar