Min blogglista

lördag 2 maj 2020

Manligt vemod

 I Bengt Ohlssons nya roman "Midsommarnattsdrömmar" får vi följa en handfull unga människor upp i vuxenlivet och medelåldern, genom förälskelser, otroheter och skilsmässor. Romanen berättas med det lätt vemodiga anslag som är författarens signum. Ur midsommarnattens skymning kommer sucken: Var livet faktiskt bara det här?
  Året är 1988 när det börjar. Ett kompisgäng i 25-årsåldern åker till Roslagen för att fira midsommar. Under kvällen berättar Jenny och Olof att de väntar barn. Nyheten fyller vännerna med en hisnande känsla. Är det redan dags att bli vuxna? Men de har alla förutsättningar att skapa den lyckligaste generationen någonsin.
   De vet det inte än, men det gemensamma midsommarfirandet kommer att bli en tradition som de försöker hålla fast vid. Vännerna försöker handskas med alla svårigheter livet har i beredskap för dem, och sen inser de att det obegripliga har hänt också dem: att de börjar bli gamla, och att mycket redan är för sent. En insikt som förr eller senare drabbar oss alla.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar