Min blogglista

lördag 9 maj 2020

Stark norsk duo

   "Nollpunkt" är den första roman Jørn Lier Horst och Thomas Engers skrivit tillsammans och är den första delen i en spänningsserie som kombinerar det bästa av båda författarskap.
   Jørn Lier Horst fick internationell framgång med serien om William Wisting. Som före detta utredare inom den norska polisen genomsyras Horsts arbete av en enastående realism, spänning och hög trovärdighet. Thomas Enger, tidigare journalist numera författare står bakom den internationell hyllade och bästsäljande Henning Juul- serien.
    I första delen av Blix & Ramm-serien, som detta är, börjar allt med att Sonja Nordstrøm aldrig dyker upp på lanseringen av sin kontroversiella självbiografi. Samma dag söker kändisbloggaren Emma Ramm upp Nordstrøms hem, men dörren står olåst och där inne syns tecken på kamp. På teven sitter en nummerlapp fasttejpad, med Nummer 1.
    Polisutredaren Alexander Blix avlossade skottet som dödade pappan till flicka under ett gisslandrama 19 år tidigare, från vilket han fortfarande bär emotionella ärr. Blix tilldelas nu rollen att leda undersökningen kring det mystiska försvinnandet och omständigheterna tvingar Ramm och Blix att samarbeta. De är på olika sätt fast beslutna om att stoppa en skoningslös mördare.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar