Min blogglista

lördag 18 december 2021

Gryt- och julman

En av Sveriges just nu mest omtalade matprofiler är prisade kocken Tareq Taylor som i år också fått i uppdrag att vara julvärd i SVT.
Med nyutkomna "Middag i en gryta" kommer här med en ny kokbok full av grytor. En gryta är suverän, sköter sig mer eller mindre själv på spisen och gör att man kan ägna sig åt gästerna i stället för åt matlagning. Så ta fram kastrullen modell större - en som är tjockbottnad och inte bränner vid - eller den där grytan som ofta står där i köksskåpet. Visst kan det ta lite tid att få till det där möra köttet som smälter i munnen, men medan grytan puttrar kan du ju göra helt andra saker. Ett stort plus med grytor är att de ofta kan förberedas och lagas i förväg, ett annat är att de efter någon dag smakar ännu bättre. Och med Tareq Taylors omisskännliga smaksäkerhet och kryddning från jordens alla hörn kan det förstås inte bli annat än gott, oavsett om grytan är grön eller innehåller kött, fågel eller fisk.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar