Efter 60 år vid spisen återvänder Leif Mannerström i högform till sin
paradgren och till den mat han älskar mest. Husmanskosten tillagad i ett
varmt kök med rykande grytor och kastruller, härliga dofter från goda
och närodlade råvaror.
I nyutkomna "Husmanskonster" lagar han rejäl, god och riklig mat mat att samlas kring. Mycket av grönsakerna kommer från den egna trädgården och husmanskost lagar man ju utgående ifrån säsongens grönsaker.
Här finns mängder med recept på smårätter, soppor, fisk, fågel, kött, vilt och
desserter. De spänner över det traditionella och välkända till
nytolkningar och influenser från andra matkulturer.
Kan man läsa om Biff Rydberg, en
ramslökssoppa, det kokta hönset i currysås, slottssteken, kåldolmarna på
lamm, en osso bucco, krusbärskrämen och mycket, mycket mer utan att snålvattnet börjar rinna? Jag kan det inte.
Mannerström är en av de stora kockarna och han delar generöst med sig av sina bästa knep, så att också kokbokslagaren kan få lite stjärnglans över menyn.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar