torsdag 9 november 2023

Glatt i Åre?

 

En vecka i januari tar sex festglada studenter tåget från Stockholm till Åre för att åka skidor. Fyra kaxiga


killar och två tjejer. Sedan går allt snett och plötsligt är bara fem av dem kvar i livet. Det är upptakten till Viveca Stens deckare "Vilseledaren", som är del fyra i serien Åremorden.

Var det en olycka eller ett kallblodigt mord? Medan frågetecknen hopar sig stiger spänningen inom gruppen. Vänner ställs mot varandra när ingen kan förklara vad som hände den där olycksaliga natten.

Poliskollegorna Hanna Ahlander och Daniel Lindskog tar sig an fallet med blandade känslor. Daniel har separerat och lider av skuldkänslor gentemot sin dotter. Hanna är på lyxig weekend med sin nya kille, som är superrik och känd, och slits mellan honom och känslorna för kollegan.

 Sten har spunnit en tät intrig och miljön,den jämtländska fjällvärlden, är en inramning som ger många möjligheter. Tänk bara snöstorm, ovana åkare och lusten att visa sig på styva linan och intrigen tätnar,. Det enda jag inte begriper är valet av titel. Den säger ju inget.Sten är också nominerad till priset Årets svenska deckarförfattare 2023.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar