Nu spirar vårkänslorna hos kockar lite överallt; längtan efter sparris, rabarber och nässelsoppa; väntan på primörer. Att välja råvaror som hör ihop med årstiden är första steget till att lyckas i köket.
Sedan tar man ett enkelt recept som inspirera går att lita på.
Arla
Köket har skapat och provlagat tusentals recept genom åren, ofta med
hjälp av några av Sveriges bästa matlagare. Vinnare av Årets Kock eller
Årets Konditor, medlemmar ur Svenska kocklandslaget och välbekanta
tv-kockar varvas med receptkreatörer som vet hur man gör
vänner, familj och släkt lyckliga till både vardag och fest. Arla
Köket har nu samlat sina favoriter i fyra kokböcker, indelade efter säsong.
Vårmat är den tredje boken. Om höstens mat har jag skrivit här tidigare.
Arlas recept gör det enkelt att välja rätt råvaror för den som vill
laga mat efter säsong, vilket ju är bra både för smakens och miljöns skull. Boken innehåller ett hundratal recept som alla är illustrerade med en
inspirerande bilder. För att göra det ännu enklare att laga just
säsongsmat är recepten indelade kapitlen Påskmaten, Vårfesten,
Lättlagat, Vårmenyer och Kalasgott.
Det kan vara allt från marinerad lax med örtcrème
eller en fiskwallenbergare med pepparrot. Förrättslätt som
rostad sparris eller kalasgott som en havrekaka med rabarber. Det
ger ofta en stor smakupplevelse i förhållande till arbetsinsatsen. Och kocken år mycket beröm av mätta gäster.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar