Min blogglista

fredag 15 maj 2020

Allt händer i bokhandel

Feelgood lockar många författare och Veronica Henry är en av dem, tre av hennes böcker har getts ut på svenska i år. Och "Hjärtats bokhandel" kan vara lämplig om man vill ha en bok för fredagsmys.
    Det är en historia om en bokhandel i Peasebrook, inte så långt från Oxford,, en sörjande dotter som ärvt bokhandel efter sin bokälskande pappa Julius och om böckers magiska kraft att läka hjärtan.
    Nightingale Books är drömmen för alla bokälskare: en liten, personlig bokhandel som ligger placerad mitt på huvudgatan i en idyllisk by. Men ägaren Emilia har fastnat i sorgen efter sin fars bortgång, och funderar på att sälja bokhandeln hon ärvt. Problemet är att stamkunderna har blivit som en familj för Emilia.
     Där finns bland annat godsägarinnan Sarah, som haft bokhandeln som sin fristad så länge hon kan minnas. Charmige Jackson, som efter ett brustet äktenskap kämpar för att få träffa sin son. Och restaurangägarinnan Thomasina, som nyss förälskat sig i en man på kokboksavdelningen. Finns det hopp till andra chanser inom Nightingale Books väggar?
   En stunds verklighetsflykt bjuder boken, författaren ser till att allt löser sig på bästa sätt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar