Min blogglista

onsdag 20 maj 2020

Robotar och människor

 Nya deckarduon Lena Karlin och Åsa Schwarz ställer viktiga frågor om vad som definierar en människa och var gränsen går för vad som bör vara tillåtet att göra när de debutera med kriminalromanen "Dockfabriken". Det är en fängslande kriminalroman som också utforskar moraliska frågor kring robotar och mänsklighet och beskriver en framtid som nästan är här. Uppslukande läsning för alla som gillade serien Äkta människor.
    Det börjar med att den framstående robotforskaren Heinrich Becker och hans uppfinning, roboten Adam, kidnappas. Säkerhetspolisen Alex Lindhage utreder fallet. Vid ett förhör med forskarkollegan Clara inser han att hennes relation till Heinrich är starkt präglad av konkurrens, och han misstänker att hon döljer något. Med hjälp av Heinrichs fru Nora försöker Alex förstå vilka som kan ligga bakom kidnappningen, men antalet misstänkta stiger för varje dag.
    Vad arbetade Heinrich egentligen med? När Alex lägger samman bitarna framträder en bild av den framgångsrike forskaren som är mer chockerande än han någonsin kunnat ana.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar