Min blogglista

torsdag 6 april 2017

En vildmarksthriller

 Nevada Barr har skrivit en rad spänningsromaner med den tuffa Anna Pigeon i huvudrollen. Hon är "ranger", närmast friluftsguide i olika amerikanska nationalparker och snubblar över brott var hon än rör sig. I "Stum rädsla", som finns i pocket, handlar det om Rocky Mountain nationalpark i Colorado. Mil efter mil av oländig terräng: där försvinner tre flickor i 13-årsåldern från ett ungdomsläger. Sex veckor senare hittas två av flickorna. De är svårt medtagna och har inget minne alls
    Anna Pigeon älskar det fria och tuffa arbetet som ranger. Men det är knappast en rutinuppgift att försöka ta reda på vad som hänt flickorna och att hitta den flicka som fortfarande saknas. Anna försöker knyta ihop ledtrådarna medan den krypande känslan av fara bara ökar – och det har inget att göra med den vilda naturen.
     En av nationalparkens besökare är Heath Jarrod, som sitter i rullstol efter en klätterolycka för inte så länge sedan. På en kvällstur i skogen med sin hund råkar hon hitta flickorna, och ett starkt band uppstår mellan henne och en av dem. Hon engagerar sig i flickornas öde, något som blir mer utmanande och riskfyllt än hon hade räknat med.
av vad som hänt.
   Det här är inte en bok att läsa om man vill somna lugnt på kvällen. Spänningen stiger hela tiden och man bara måste läsa vidare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar