Min blogglista

måndag 7 maj 2018

Odla som en häxa

    Häxan är tillbaka, som feministisk ikon och förebild. Nu kan man odla som en häxa om man följer de råd som  Hella Nathorst-Böös ger i boken "Häxans trädgård". Hon vill ta tillbaka en magisk dimension av liv och trädgårdar genom örternas urgamla, viktiga roll i ritualer och som hjälp vid fokusering.
   Boken beskriver massor av vanliga växter som har skonsam effekt på olika åkommor: vissa blommor vars skönhet vi annars njuter av, kan även användas i dekokter mot värk. Oansenliga ogräs visar sig vara utmärkt lindring vid insektsbett eller blir ett gott vitamintillskott i salladen.Läkeörternas fantastiska egenskaper har kloka gummor känt till i årtusenden, fast i långa tider har kunskapen hållits hemlig. När den på 1600-talet kallades svart magi, sades de kloka gummorna samarbeta med djävulen och brändes på bål. Det är ett faktum man inte får glömma.
  Boken är intressant för många grupper. För den som är intresserad av historia, framförallt kvinnohistoria och medicinsk historia och den som är intresserad av alternativmedicin Den som är intresserad av magi får en innehållsförteckning över örtmagi förr och nu
  Uppslagsdel med läkeörters kulturhistoria, verksamma substanser och medicinska användningsområde- från häxsalva till naturlig skönhet.
   Författaren har genom åren skrivit mängder av artiklar om hälsa och personlig utveckling, och ett flertal artiklar om läkeörter. I sin trädgård har hon en örtagård med traditionella läkeörter. Alla dessa intressen möts i läkeörternas praktik.
 Behandlingsråd för olika åkommor ges liksom råd om hur man skapar sin egen häxträdgård.

1 kommentar:

  1. Så många intressanta böcker du skriver om i din blogg. Den här boken vill jag också läsa. Jag har i dag för första gången plockat både nässlor och kirskål för att laga två sorters soppor att bjuda gäster på i helgen. Vi får se vad de/vi tycker, om det är gott eller inte.

    SvaraRadera