Leila Lindholms "A Piece of Cake" är en komplett, grundläggande och
färgstark bakbok fylld av läckra recept på allt från småkakor, mjuka
kakor och tårtor till matbröd och knäckebröd.
Nya spännande bakverk som
chocolate cupcakes, New York blueberry cheesecake och kola- och
pekannötspaj varvas med klassiker som mormors goda kardemummaskorpor och
nio olika smaksättningar till en vanlig sockerkaka. Briocher, fougasse
från Provence, surdegsbaguette och nio sorters scones varvas med
hurtbullar, danskt rågbröd, Leilas goda lingonlimpa och turbosnabb
filmjölkslimpa. Dessutom finns tips på hur man bakar utan ugn.
I första hjälpen i köket kan man läsa om varför degen inte beter sig som
den borde. Svar finns på frågor som: Varför är kakan platt som en
pannkaka? Varför smular sig småkaksdegen? Varför är brödet fullt av
stora luftbubblor?
Boken passar för både vana hemmabagare och nybörjare. Liksom i Leilas
tidigare böcker är recepten enkla och pedagogiska att följa.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar