Min blogglista

fredag 31 augusti 2018

Mystik i december

   Vi går mot mörkare tider och det passar bra för den som vill läsa om mystik i december runt Lucia för Eva Frantz nya deckare "Den åttonde tärnan" utspelas i midvintermörker och i finlandssvensk miljö. Det är hennes tredje deckare och den andra med Anna Glad i huvudrollen som utredare med nykomlingen Märta som "sidekick".
   Allt börjar när en morgonpigg vinterbadare får en makaber överraskning när han tar sina första simtag i vaken och hittar en kropp. På folkhögskolan en bit bort händer märkliga saker och skolans
   Äldre kriminalkonstapel Anna Glad försöker anpassa sig till sitt nya liv som singel medan staden rustar för traditionellt luciafirande.  Dödsfallet i vaken, som vid första anblicken ser ut som en olyckshändelse, verkar ha ett märkligt samband med en tragedi som inträffade trettio år tidigare.  Anna och hennes kolleger inser småningom att allt verkar kretsa kring den blyga flickan som går sist i luciatåget. Den åttonde tärnan. Men vem är hon?
förflutna innehåller otrevliga inslag.
   Frantz skriver om unga flickor, sådana som är unga nu och sådana som var unga en gång. Deras problem är ändå desamma. Hur är man en kul partytjej utan att bli för full eller patetisk och hur ska man ta sig fram i världen utan att göra någon besviken?



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar