Min blogglista

lördag 1 september 2018

Superintressant nummer

  Senaste nummer av magasinet Skriva kom just och det är mycket intressant.
  Här finns en intervju med en av mina absoluta favoriter, Theodor Kallifatides, som berättar om livet efter skrivkrampen och om sin nya roman "Slaget om Troja" där han nytolkar eposet Iliaden och skriver ihop det med de egna barndomsminnena av kriget i Grekland. DEN ska bli intressant att läsa.
   Han berättar att han numer skriver på grekiska och sedan omtolkar texten till svenska. En roman om hur det var att vara invandrare i Stockholm på 70-talet puttrar också på. "det vi inte berättar kan man nästan säga har har aldrig hänt. Det är vårt vittnesmål", säger han.
   En annan bra text handlar om Astrid Lindgren som författare, hur hon byggde sina strukturer och personer och undvek att skriva långa serier. En annan artikel handlar om att skriva romaner som har ett budskap, utan att läsaren slår bakut. Det är inte fel med budskap men allt beror på hur man förpackar dem.
  Ellinor Skagegård skriver bra om litteraturkritikens olika roller i "Ris eller ros" och gästkrönikören Helena Torfinn ställer frågan vad det är för fel på en bra historia. Idag handlar ju så mycket i romaner om struktur och språk så frågan är berättigad
.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar