Min blogglista

onsdag 26 september 2018

Livet börjar vid 75

    Nä, nu är det dags för någonting som får en att le i höstmörkret, Som Judy Leighs debutroman "Damen som köpte en buss och bara drog" - A Grand Old Time heter den i original.
   Den handlar om Evelyn "Evie" Gallagher, som ångrar den hastiga flytten till äldreboendet i Dublin. Hon är visserligen sjuttiofem och nybliven änka, men långt ifrån död. Så en morgon, medan hela hemmet sover, kliver Evelyn ut genom porten för att aldrig återvända.
   Hon ger sig av på en roadtrip som kommer att ta henne via Liverpool till Bretagne, där hon köper en campingbuss och påbörjar sitt livs äventyr. Men det är inte alla som tycker att stora äventyr är passande för en dam i Evelyns ålder, allra minst hennes son Brendan och hans fru Maura.    
   Tillsammans ger de sig av för att leta efter Evelyn. Och när de till slut hittar henne få de en chock. För medan Brendan och Maura verkar ha gett upp hoppet om kärleken har Evelyn definitivt inte det.
    Hennes motto är "Livet börjar vid 75" och för hennes del har livet har bara börjat.
   Det är underfundigt och skruvat men jag gillar inte titeln som apar efter böckerna om "hundraåringen som..." Mer fantasi från förlagen, tack!

1 kommentar:

  1. Innehållet i boken skulle nog passa mig, det låter härligt med en människa som inte ger upp utan ser möjligheter. Håller med om titeln, särskilt som jag inte fastnade för hundraåringen.

    SvaraRadera