Min blogglista

torsdag 27 september 2018

Heberleins första roman

    Ann Heberlein är känd som lärare i etik och debattör.
 Hon har också gett ut en rad böcker om etik samt den mycket omdebatterade "Jag vill inte leva, jag vill bara inte dö". Nu har hon gett ut sin första roman, "Allt kommer nog att bli bra".
   Annika är konstnären som har bott nästan 20 år utomlands och har inte en tanke på att flytta hem till sitt barndomshem i skånska Borrby. Men när hon återvänder till den lilla byn på Österlen i Skåne för att vårda sin döende mamma ställs allt på ända.
   Under de dagar som hinner gå från mammans bortgång till hennes begravning förändras allt. Allt ställs på sin spets när Annika inser att hennes engelske man bedragit henne under en längre tid och nu ska han ha barn med sin älskarinna. Annika lämnas plötsligt helt ensam. Inga föräldrar, inga syskon, ingen man och inga barn.Och inte heller några pengar eller jobb. Då vänder allt.
   "Allt kommer nog att bli bra" är en berättelse om livets möjligheter. Även i de allra mörkaste stunderna finns ofta ljus och tid att hitta sig själv och sina egna behov. Men det ska medges, ibland blir man rejält trött på den våpiga Annika som verkar helt omedveten om att man måste klara att ta hand om sig själv när man är vuxen. Det kan ju inte alltid finnas en man där som gör det.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar