Min blogglista

lördag 15 september 2018

Avslutar sin serie

 "Vild eld" är den totalt sett åttonde boken i Ann Cleeves Shetlandserie och del fyra i den nya kvartetten. Cleeves böcker ligger också till grund för teveserien Shetland, som sänts på SVT.
Den här boken är den sista om öpolisen Jimmy Perez, Cleeves bara skissar en möjlig framtid för honom.
   I "Vild eld" finns Helena och Daniel Fleming, som flyttat med sina barn till den avlägset belägna orten Deltaness på Shetlandsöarna för att få en nystart. Sonen Christopher har autism och föräldrarna hoppas att en mindre skola ska ge honom bättre stöd än han fått på sin förra skola i London. Men familjen märker snart att alla i det lilla samhället inte är lika glada över deras ankomst. Någon skickar Helena små teckningar av en streckgubbe i en snara.
   Det visar sig att den tidigare ägaren av familjen Flemings nya hus begick självmord genom att hänga sig i ladan på gården. När Emma Shearer, barnflicka hos traktens läkare, hittas hängd i samma lada rubriceras dödsfallet som mord, inte självmord.
    Inom kort sprids skvallret om hennes förhållande med Daniel som en löpeld, och fallet hamnar på Jimmy Perez bord. Kommer han att lyckas hitta Emma Shearers mördare innan familjen Fleming har krossats för alltid?
   Cleeves avslutar serien med flaggan i topp. Det är en tät och sammanhållen berättelse om bland annat den speciella sorts ondska som göds av skvaller i små byar. Hu!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar