Min blogglista

måndag 20 augusti 2018

Vem skipar rättvisa?

"Domaren" av Dag Öhrlund är första delen i en serie där man får följa Suzanne Eriks och hennes väninna Jessica då de skipar rättvisa - efter lagar de själva skapar. Öhrlund,  tidigare mest känd för böckerna om psykopaten Christopher Silfverbielke, har också skrivit fyra kriminalromaner om den buttre och tjurige kommissarien Ewert Truut. Nu är det dags för en annan udda huvudperson.
    Suzanne Eriks är respekterad domare i tingsrätten men få vet att hon också är psykopat. Suzanne skipar dödlig rättvisa mot en kvinna som förskingrat miljoner från en organisation som hjälper svältande barn i världen. Hennes vän Jessica är präst, en trasig själ som dämpar sin ångest med mat och alkohol. När mannen som en gång kränkte och utnyttjade henne utnämns till professor och hyllas, bestämmer sig Jessica för att hämnas.
    Väninnorna börjar snabbt misstänka varandra och snart avslöjas sanningar över ett middagsbord, vilket blir början på ett skrämmande samarbete. För Suzanne och Jessica bestämmer sig för att tillsammans städa upp bland onda människor som världen inte behöver. ..


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar