Min blogglista

torsdag 17 november 2016

Dansa för livet

Att dansa är som att dricka champagne utan att få baksmälla, har Lucy Dillon sagt. I "Tango för vilsna själar" tar hon med läsaren på kvällskurs i sällskapsdans.
    Måste bekänna att jag är svag för Dillons romaner. De tröstar och värmer som en yllekofta när man känner sig deppig och frusen. Och så måste man ju få veta hur det går för alla inblandade. Plötsligt finner man att tankarna styrt in sig på helt andra spår.
    Ofta finns det hundar med i Dillons romaner, men inte här. Allt börjar när den före detta proffsdansaren Angelica återvänder till Longhampton för att städa ur sin mammas hus och bestämmer hon sig för att starta en danskurs på orten.
    Dit kommer Katie och Ross som försöker rädda sitt äktenskap, där de inte längre vet vem som för vem. Lauren som drömmer om ett sagobröllop och den perfekta brudvalsen medan hennes blivande make Chris mest vill ha det hela överstökat. Och så Laurens föräldrar. De vill ju inte göra bort sig på festen, men mamma Bridget bär på en hemlighet som skulle kunna vända upp och ned på deras lyckliga liv. Under Angelicas ledning lär sig paren steg för steg mer om sig själva och det som är viktigt i livet, och i tangons och salsans virvlar inser de att man aldrig kan dölja något för sin danspartner.
   Ja, såna romaner behövs också ibland och det skäms jag inte för att erkänna. Sen växlar jag om till faktaböcker och stort allvar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar