Min blogglista

måndag 28 november 2016

De bästa åren?

   Jag tyckte mycket om Hilary Boyds roman "Torsdagarna i parken". Nu har en ny roman kommit, "Våra bästa år" heter den och handlar om pensionerig och om överraskningar.
   Lawrence och Joanna har varit gifta i nära 40 år och nu närmar sig pensionärslivet. Äntligen ska de få tid att göra den där långresan till Kina som de talat så länge om. Eller ska de det? Joanna tycker att Lawrence verkat osedvanligt frånvarande och disträ, för att inte säga retlig, på sista tiden. Efter sin avtackning från universitetet släpper Lawrence bomben: han har förälskat sig i sin yngre kollega Arkadij, en manlig gästforskare från Ryssland.
    Kvar i huset blir Joanna och hon försöker hitta ett nytt sätt att leva. Men det är inte lätt, gamla vanor är seglivade. När Lawrence går sin väg fortsätter Joanna först som ingenting hade hänt. Att börja leva singelliv i sextioårsåldern är sannerligen inte det lättaste, men det har också sina fördelar, upptäcker Joanna. Men vill hon verkligen skilja sig från Lawrence? Och vad vill hon med sin flirt med hyresgästen Travis?
   Boyd är bra på att beskriva såriga relationer och sätter ord på sorg och ensamhet på ett sätt läsaren kan känna igen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar