Min blogglista

lördag 5 september 2020

Annas nya serie

I år firar Anna Jansson
tjugo år som författare. Hennes romaner om kriminalinspektör Maria Wern har sålt i närmare fyra miljoner exemplar. 2019 lanserades Anna Janssons nya deckarserie om kommissarie Kristoffer Bark med boken "Dotter saknad " opch nu har del två kommit, "Skuggan bakom dig".
Kriminalinspektör Kristoffer Bark och hans grupp av omplacerade kollegor har fått ett ouppklarat fall på sitt bord. Det gäller Emelie Kartman, en lågstadielärare och ensamstående mor som för tio år sedan försvann och senare återfanns på botten av Lanna badgruva, i en tunna genomdriven av ett hundratal tretumsspikar.
Bark blir snart varse att utredningen hade stora brister.Tidigare utredare har inte gått till botten med att undersöka de hot Emelie Kartman utsattes för innan hon dog. När Bark kommer i kontakt med sin sjukskrivna kollega Sara Bredow, inser han att hon utsätts för liknande trakasserier. Är mördaren på jakt efter ett nytt offer, de två kvinnorna är utseendemässigt mycket lika?
Den nya deckarserie utspelar sig i hennes egen hemstad, Örebro.En stad som tidigare inte varit deckarmiljö. Det är en berättelse om makt och manipulation, rädsla och otillräcklighet. En skrämmande skildring av hur ett fullt fungerande liv på kort tid kan brytas ner till spillror.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar