Min blogglista

onsdag 2 september 2020

Kvinnoöden på Österlen

Den avslutande delen i Anna Fredrikssons serien om Pensionat Pomona har kommit ut, "Vägen till äppelrike" heter den. Hösten har kommit till Österlen och äppelodlingarna dignar.
Efter Vanjas lyckade målerikurs på Vallmogården åker hon till Köpenhamn för att ha sin första utställning på länge. Vernissagen blir en bejublad tillställning där två män från hennes förflutna dyker upp. Frågan Vanja måste ta ställning till är hur kärlek vid 70+ ser ut.
Samtidigt har Sally svårt att nå fram till sin mamma och börjar på egen hand leta efter sin okända morbror. Sally driver nu pensionatet med hjälp av kärleken Peter. Dottern Josefin har öppnat vintagebutik men kunderna uteblir. Ortsbefolkningen tycks fortfarande se henne och Harald som ett avvikande par och hon gör allt för att passa in.Samtidigt dyker en överhjälpsam kvinna upp som ormen i paradiset, men ormar är inte alltid lätta att känna igen.
Det varma relationsdramat om tre generationer kvinnor på Österlen får här sin upplösning och äntligen får man kika bakom Vanjas fasad för att inse att hennes otrevliga beteende har logiska förklaringar.
Har ni inte läst den här serien, tre romaner, förut så är ni lyckostar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar