Min blogglista

onsdag 5 juli 2023

Robinsons sista

Peter Robinson var en av de främsta brittiska kriminalförfattarna och hans långa serie om inspektör Alan Banks finns många pärlor. Med "Dold i skuggor" är serien avslutad, författaren dog i fjol.Den här romanen utspelar sig på två tidsplan och börjar med

året 1980 då studenten Nick Hartley kommer hem efter en föreläsning på sitt nordengelska universitet för att mötas av polis. Han får snart veta att hans före detta flickvän Alice har hittats mördad i en närliggande park och att hennes nya pojkvän är försvunnen. Nick har inget övertygande alibi och blir snart huvudmisstänkt, men han har samtidigt sina egna misstankar. 

   Mer än 50 år senare, vid en arkeologisk utgrävning ,hittar arkeologen Grace Hutchinson ett skelett som visar sig vara mycket yngre än de romerska lämningar hon letar efter. Kriminalinspektör Alan Banks och hans team kallas in och utredningen driver dem snart mot ett gammalt mysterium som ingen vill ska avslöjas.

Som alltid hos Robinson är intrigen komplicerad och bjuder på överraskningar av många slag. Boken är ett lysande avslut på en stark serie.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar