Min blogglista

onsdag 20 april 2016

En bamsetjock George

   På något sätt går livet vidare. Jag ska försöka ta upp bloggtråden igen med en bok jag läste under julen. Innan jag anade de stora förändringar som väntade oss. Det är Elisabeth Georges nittonde bok om Lynley & Havers och heter på engelska "A Banquet of Consequences". När den nu kommit på svenska är titeln "Oanade konsekvenser". Det handlar på drygt 600 sidor
om familjerelationer och vad som döljs bakom fasaderna.
   William Goldacres självmord får förödande konsekvenser för hans familj, men vilken var den bakomliggande orsaken till tragedin och hur ska hans föräldrar och bror någonsin kunna gå vidare? Finns det något samband mellan den unge mannens hopp från en klippa i Dorset och ett mordfall i Cambridge där den kända feministen och författaren Clare Abbott har hittats giftmördad på sitt hotellrum i Cambridge och hennes förläggare Rory Statham misstänker att Clares personliga assistent Caroline Goldacre, mor till William, kan ha något med mordet att göra.
    Thomas Lynley ser till att Barbara Havers kopplas in på fallet i och mening att hjälpa Barbara att visa framfötterna så att hon ska slippa hotet om förflyttning. Havers är i onåd hos chefen, den tjusiga Isabelle Ardery, efter den självsvåldiga insatsen i Italien, beskriven i "En ond liten handling".
    Barbara börjar med Winston Nkatas hjälp gräva i omständigheterna kring både Williams och Clares död och finner väl bevarade hemligheter, lögner, svek och en bitter familjefejd som går utanpå det mesta. När så Rory Statham råkar ut för ett förgiftningsförsök tvingas de skruva upp takten och jobba mot klockan i jakten på mördaren.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar