Min blogglista

onsdag 3 augusti 2016

Om 60-åringars uppror

Om ni inte börjar leva gör jag slut Livet måste fortsätta levas i alla åldrar. Det inser en kvinnokvartett på 60+ som Eva Swedenmark skildrar i sin nya roman "Om ni inte börjar leva gör jag slut".Garbo, Pamela, Anita och Ingalill ältade besvikelser och sjukdomar ända tills Garbo en dag får nog och utmanar sina vänner. De fyra slutar göra vad omgivningen förväntar sig. I stället väljer de vänskap och äventyr när de ger sig ut på en livsresa i jakt på sina hemliga drömmar.
   Det blir startpunkten för dem alla att våga berätta vad de vill ha ut av livet. Deras uppriktighet leder dem till spännande färder i Stockholms skärgård, möten på den Rivieran och ger dem en oväntad förmögenhet. Framför allt vinner de livsvilja, lust och vilja att ta itu med ouppklarade relationer.
  Det här är en  roman som på ett lustfyllt sätt tar tag i den stora frågan om hur kvinnor 60+ idag lever och förväntas leva sina liv. Den generation som gjorde revolt vägrar att hamna i åldersfällan, ändå är det så lätt att fastna i fördomarna om hur kvinnor 60+ ska leva sina liv, menar författaren Eva Swedenmark som med sin roman vill ge lust att leva fullt ut oberoende av ålder.
   Eva Swedenmark har skrivit ett trettiotal böcker i olika genrer som feel-good och spänningsromaner. Visst kan man tycka att det här är lättviktigt och förutsägbart men man ska komma ihåg att det bör finnas böcker för varje ålder.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar