Min blogglista

onsdag 29 mars 2017

Terror på Gotland

 Ett av fynden från bokrean är Erik Lewins thriller "Almedalen har fallit" som kom ut i fjol. Det är är en gastkramande thriller om en terrorattack mot Sverige, skriven av en före detta underrättelseofficer med unik insikt i ämnet.
    Det är också en påminnelse om hur symbolen för det öppna samhället på ett ögonblick kan förvandlas till skådeplatsen för vår värsta mardröm. För i skuggan av folkfesten, seminarierna, talen och minglandet i Almedalen tar sig en grupp tungt beväpnade män in genom ringmuren. Deras attack är lika välplanerad som brutal.
     På mindre än en timme har terroristerna tagit kontroll över Visby. Tusentals människor, inklusive statsministern, överbefälhavaren och flera av näringslivets makthavare, tas som gisslan. Samtidigt som polis och militär försöker reda ut vem som ska leda landets styrkor fortsätter terroristerna att sätta sin plan i verket. Och de ligger hela tiden minst ett steg före.
   Författaren kan fakta och har i mer än tjugofem år arbetat i underrättelse- och säkerhetsarbete. Numera är han, lämpligt nog, vd för ett säkerhetsföretag.
   Rekommendrad läsning för alla som tänker sig till den gotländska metropolen i sommar...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar