Min blogglista

tisdag 6 mars 2018

Snabbköpskassörskan ser dig

Vad tänker egentligen personen i kassan om dig? Du vet, den där tjejen eller killen du möter varje dag och småpratar med, ignorerar eller kanske ger en skopa ovett om du är på dåligt humör?
   I "Drottningen i kassan" tar butiksarbetaren Erika Petersson bladet från munnen och analyserar servicebegreppet, kunderna och deras beteenden på ett lika avslöjande som roligt sätt. Hon vet vad det handlar om, hon jobbar i en livsmedelsbutik på Ö
land. Och hennes Twitterkonto @kassadrottningen har mer än 30.000 följare.
    Hon skriver om de dagar man vill sjunka igenom den ergonomiska mattan bakom kassan ner i avgrunden för att folk är så förbannat nedvärderande. Ibland hjälper det att påminna sig om att man faktiskt för det mesta gör något bra och hjälper människor. Yrket kan beskrivas som att vara glad och snäll varje dag mot människor som inte alltid är glada och snälla.
    Och det där ordet SERVICE, vad betyder det egentligen? Vissa tycker att det är att få hjälp när man frågar efter något, andra att det är att få bete sig som ett barn som inte ätit mellanmål utan att bli det minsta ifrågasatt. Det är det här som gör service så svårt, det är kunden som definierar, och alla definierar olika.
   "Se den här boken som en tramsig samling illustrationer och texter, ett konstverk, en arbetarskildring eller ett bidrag till Humorsverige. Det är upp till dig. Gör vad du vill. Bränn den. Men kom bara inte och säg att det är enkelt att jobba med människor, det är det enda du inte får göra!" skriver hon som är kassadrottning.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar