Min blogglista

torsdag 19 april 2018

I klassisk skärgård

Agnes Lidbeck debuterade våren 2017 med romanen "Finna sig", som granskar den moderna kvinnorollen. I "Förlåten", som är precis nyutkommen, fortsätter författaren sitt utforskande av vad det är att vara kvinna i dag.  Förlåten är ett närgånget porträtt av Ellen och Maria, det komplexa systerskapet och relationen till de människor som kretsar kring dem: föräldrarna, männen och barnet.
    När Ellens och Marias pappa dör ärver de familjens sommarställe i Stockholms skärgård. I arbetet med att reda ut dödsboet tvingas de för första gången på många år tillbringa en sommar tillsammans. De måste därför konfrontera sina likheter och olikheter, sin svartsjuka och längtan. På barndomens skärgårdsö, en klassisk scen för drama, där alla platser och föremål är laddade med minnen och mening, ställs allt på sin spets.
    Men kan det finnas förståelse och ömhet mellan dem som förväntas stå varandra närmast? Kan det förflutna hålla systrarna samman? Eller är avunden och vanmakten det enda de har gemensamt?Inga kommentarer:

Skicka en kommentar