Min blogglista

onsdag 11 april 2018

I galna odlares sällskap

 Elin Unnes är musik- och trädgårdsjournalist och skriver regelbundet för Dagens Nyheter och Allt om Trädgård.Nu har hennes bok " I odödliga odlares sällskap" kommit ut och den kan med fördel läsas medan man väntar på den riktiga våren.
   Och inom odlingsvärlden finns några av de knäppaste, roligaste och mest inspirerande galenpannor som man någonsin kommer träffa. Världens mest visionära trädgårdsmästare är allt från aristokrater och detroniserade prinsessor till rättshaverister och eremiter i grottor. Ibland uppstår käbbel, men egentligen har de alla samma mål: att växa och odla, tillsammans, parallellt, med världen och naturen omkring dem.
    Odlarna är en personlig berättelse om några av världens mest bohemiska, enastående odlare och deras livsöden. En sorts hemlig historia, som bara syns utifrån men även en odyssé genom grönsaksland och blomsterrabatter, ett axplock av all den kunskap som världens mest enastående trädgårdsmästare har att lära oss: odla strandkål som Derek Jarman och squash som Masanobu Fukuoka, skapa trädgårdsrum som Vita Sackville-West och bind buketter som Constance Spry.
    Boken är både en sorts antologi över de poetiska underverk som människan och naturen kan åstadkomma tillsammans och en konkret odlingsbok: en sorts "best of trädgård" med tips och kunskap hämtade från odlare i den bohemiska eliten.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar