Just nu är vi inne i tiden när det kliar som mest i alla grönas fingrar. Att odla nyttigt, alltså grönsaker, är en stark trend just nu. I Sara Bäckmos "Skillnadens skörd" hittar man många bra tips om hur skörden tas tillvara.
I Skillnadens trädgård växer 150 olika sorters grönsaker. Vissa ger
skörd under vår och sommar, andra höst och vinter. Varje dag, året runt,
finns mat att hämta i det ekologiska trädgårdsskafferiet. De senaste
åren har matlagningen hos Sara Bäckmos familj förändrats i grunden
skörden styr vilken mat som lagas just idag.
En kreativ upptäcktsresa
bland hemodlade råvaror har tagit matlagningen till nya nivåer. För det
är när ett berg av nyskördad spenat ligger i stora korgar och bara
väntar på att tillagas som vardagsmaten på riktigt blir en lustfylld
utmaning.
I den förra boken, Skillnadens Trädgård, lärde vi känna Sara som en
passionerad odlare som nyfiket och egensinnigt revolutionerat vår syn på
köksträdgården, ibland genom att göra helt tvärtemot vedertagna
odlingsregler. I Skillnadens skörd får vi följa med Sara in i köket för
att se hur nyskördade råvaror tas om hand, förvaras och blir till mat
för hela familjen. Boken myllrar av favoritrecept på lättlagad
vardagsmat proppfull av grönsaker, året om. Man tar efter precis så mycket man orkar, förstås.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar