Min blogglista

onsdag 4 april 2018

Trassliga relationer

Kristina Emilsson strävar vidare med sin berättelse om kärlek i förändring i dagens Stockholm."Allt du önskar" är en fristående fortsättning på feelgood-romanerna "Äta kakan och ha den kvar" och "Den som väntar".
     Amanda och Erik har nu gått vidare efter skilsmässan. De har sålt villan i Bromma, delat upp bohaget och har delad vårdnad om sonen Nils. Men medan Amandas liv rullar på med ny kärlek, takvåning och författarkarriär, har Erik det tuffare. Inte nog med att den nystartade firman går dåligt, han dricker för mycket och träffar fel kvinnor.
   Men när allt ter sig som mörkast dyker oväntat Boel upp, och med henne den lurviga vallhunden Kristina och den normkritiska teatergruppen Syster Yster. I en svartmålad källare i Vasastan får Erik inte bara nya vänner och värderingar - han återupptäcker också bortglömda sidor hos sig själv.
   Samtidigt börjar Amandas perfekta tillvaro att krackelera och ett oplanerat möte med mannen hon försökt förtränga tvingar henne att göra upp med gamla känslor och drömmar
Och så är det den där gnagande frågan som Erik bär på. Hur kunde Amanda lämna ut honom så i sin debutroman. Får man göra så. En viktig fråga att ställa i bekännelselitteraturens tid.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar