Min blogglista

söndag 27 januari 2013

Brunettis första fall

  Första boken med den karismatiske kriminalkommissarie Brunetti har en banal titel "Ond, bråd död i Venedig" och har getts ut i storpocket." Death at La Fenice" är originaltiteln.
  Handlingen tilldrar sig i operahuset La Fenice där en världskänd dirigent hittas förgiftad. Vem kan ha önskat livet ur den genialiske dirigenten? Eller snarare - vem gjorde det inte?
  Guido Brunetti, den sympatiske kommissarien vid Venedigpolisen, får uppdraget att snabbt hitta lösningen på mysteriet som riskerar att smutsa ned stadens oklanderliga rykte.Det mystiska dödsfallet leder Brunetti in i en härva av ondska, hämnd och begär, och han ställs själv inför svåra moraliska beslut om vad som egentligen är rätt och fel.
  Donna Leon lyckas redan i den här första boken om Brunetti väva ihop italiensk historia, en dramatisk härva och en  mordintrig med Venedigs kultur och väldoftande matkonst.
   Serien om kommissarie Brunetti är en succé runt om i världen, utom i Italien där den inte ges ut eftersom Donna Leon vill fortsätta leva ett anonymt liv.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar