Martina Haag och Clara Block Hane har känt varandra sedan de var barn och har lagat ett oändligt antal måltider ihop. Nu har de gjort slag i saken och ger ut en egen kokbok. Den har naturligtvis en lång trendig titel:
"Du är min bästa vän och jag tycker så mycket om att komma på middag hos dig".
Det här är en kokbok att ge till sin bästa vän. Eller rättare sagt: det
här är en kokbok att ge till alla sina bästa vänner. Eller faktiskt:
till alla som någonsin bjuder dig på middag – eller borde bjuda dig på
middag. Det är också en bok som är din bästa vän: som muntrar upp dig
och får dig att skratta, som gör livet enklare och roligare och håller
dig i handen när du provar något okänt och nytt.
För Claras och
Martinas matlagning har inget med prestation att göra. Den är en
anledning att träffas, ett sätt att umgås och samtidigt ett
vetenskapligt experiment att lösa gemensamt, med råvaror från närmaste
livsmedelsaffär. Hur gör man den godaste surdegspizzan utan att vara
pappaledig? Vilken är den snabbaste tårtan, de mest populära koreanska
köttbullarna och den godaste sorbeten på övermogna jordgubbar?
Maten
är årstidsbaserad, vardaglig och festlig, som livet självt. Boken
berättar i bild och text om hela matåret – från fattigmansdagarna i
januari till nyårsfesten med Claras och Martinas vinnarrätt från finalen
i tv-programmet Stjärnkockarna. Det kapitel som passar bäst nu är förstås det om grytor, som känns extra goda en kulen höstkväll.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar