Min blogglista

måndag 15 maj 2017

Barn och mjuka mopsar

   Lucy Dillon hör till raden av goda brittiska berättare som ger nya infallsvinklar på vardagslivet. Hennes senaste roman "Allt jag önskade" (All I ever wanted) har kommit på svenska och det är en roman som i hög grad sätter barnen i centrum och vad som händer med dem när familjer splittras.
   Och Caitlins liv är en enda röra. Hon är gift med en man som alla gillar, men äktenskapet knakar i fogarna och hennes självkänsla är i botten. Den enda lösningen verkar vara att separera. Men när pappa flyttar hemifrån slutar deras fyraåriga dotter Nancy att prata. Hon, den lilla solstrålen  som brukade prata oavbrutet är helt förändrad.
    Nancys faster, Eva, har nyligen blivit änka. Nu tvingas hon gå vidare utan sin man, en uppskattade skådespelare, och utan att ha förverkligat drömmarna som hon givit upp för hans skull. Hon känner sig ensam, men hennes två livliga mopsar är en tröst i sorgen. För s
om alltid hos Dillon finns älskvärda hundar med i berättelsen.
   När Eva går med på att låta Nancy och hennes bror komma och bo hemma hos henne ett par gånger i månaden förändras tillvaron för alla inblandade. Både Caitlin och Eva ser plötsligt sina äktenskap i  nytt ljus och upptäcker vad de själva egentligen innerst inne vill.
1 kommentar: