Min blogglista

fredag 26 maj 2017

Brott på öar i solen

"Det förlovade landet" är den andra boken i Mari Jungstedts nya öserie där handlingen tilldrar sig på Kanarieöarna, inte på Gotland som var Jungstedts tidigare scen för brott.
    Det börjar lite småsjabbigt.Efter ett fylleslag vaknar Bengt Andersson upp i semesterparadiset på Gran Canaria. I deras bungalow ligger hans hustru Linda brutalt ihjälslagen. Själv minns han ingenting från gårdagskvällen - är det han som är den skyldige?
   Polisen griper honom och lösningen på mordet verkar till en början enkel. Men samtidigt inträffar en serie attentat mot olika turistanläggningar. Journalisten Sara Moberg och den norske före detta polisen Kristian Wede hittar kopplingar som går ända tillbaka till femtiotalet då de första svenska charterresenärerna landsteg på Gran Canaria. När en svensk turistguide mördas i en kyrka tar fallet en ny dramatisk vändning.
    Samtidigt som utredningen pågår brottas Sara med funderingar inför sin stundande 50-årsdag. Vad hände med drömmarna och ska man nöja sig med det man har? Jungstedt beskriver också den leda som drabbar många som "flyttat till solen" och inte har vettig sysselsättning. Efter ett tag tröttnar man på solen och då är den billiga spriten en svår frestelse.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar