Min blogglista

torsdag 9 april 2020

Bli en miljökämpe


Klimatsmart trädgård : plantera och odla för hållbarhetSusanna Rosén är biolog, författare och fotograf och i nyutgivna "Klimatsmart trädgård" ger hon en mängd konkreta råd kring vad man själv kan göra i sin trädgård för att spara på resurserna, ta tillvara det som finns i stället för att köpa nytt samt gynna pollinerande insekter som bin, humlor, fjärilar och andra nyttodjur.
   Hon beskriver hur vi kan tänka i nya banor i stort som smått. Att utgå från de förutsättningar och den jord som finns naturligt i trädgården och välja växter utifrån detta är första steget på vägen. Klimatsmarta växter är tåliga och klarar sig utan alltför mycket vattning och annan skötsel. I ett omfattande kapitel ger Susanna Rosén tips på växter som trivs i olika förutsättningar, från fuktig lerjord till en torr och stenig tomt.
    I den hållbara trädgården skapar man ett eget ekosystem där det mesta återanvänds: växtrester blir kompost, regnvatten samlas i tunnor och kvistar från beskärning mals till flis för marktäckning, plantor delas så att en växt blir flera. Med Klimatsmart trädgård blir du en miljöhjälte hemma i din egen trädgård.Och boken ger lite hopp om att det blir vår och sommar även detta undantagsår. Det måste jag tro på.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar