Min blogglista

lördag 20 oktober 2018

I de fina kvarteren

   Låt oss så här på lördagskvällen ta oss an en underhållande bok, Denise Rudbergs "Åtta steg bakom", den åttonde boken i serien om förundersökningsledaren Marianne Jidhoff. Rudberg tar oss åter in bakom överklassens polerade fasader och visar att ingenting någonsin är vad man tror.
   En kväll maj 1988 försvinner den sjuttonåriga Isabelle Renaudot efter en bröllopsfest på Djurgården i Stockholm. Trettio år senare blir fallet återigen aktuellt i samband med en dokumentär om försvinnandet, och Marianne Jidhoff får uppgiften att ta utredningen vidare tillsammans med sin arbetsgrupp. De tror att familjen Renaudots stora förmögenhet kan ha haft något med försvinnandet att göra. Den dittills förtegna familjen öppnar också dörren till gömda hemligheter som får en avgörande roll för fallets lösning. Men vad är sanning och vad är spekulationer egentligen?
    Samtidigt anmäler en ung man sina misstankar om att han blivit våldtagen i sin egen port. men kan män verkligen våldtas? Anmälan hamnar på polisassistent Augustin Madrids bord, och han börjar undra om inte brottet mot den unge mannen kan ha en koppling till vad som hände den där försommarkvällen 1988.
   Rudbergs skildring av kvarter på Östermalm och utflykter till Djurgården i sommarhetta är avsnitt som kan bli klassiska stadsskildringar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar