Min blogglista

tisdag 7 januari 2020

Morbida Maud i farten

Döm aldrig människan bara efter utseendet, under en blid yta lurar en varg. Det vet Helene Tursten, som tidigare skrivit en rad deckare om Irene Huss i Göteborg. I "Äldre dam med onda avsikter" har hon samlat fem berättelser om Maud  som är allt annat än den snälla och försynta lilla tant hon verkar vara. Hon är 88 år, vid god vigör och hjärnan är kristallklar. Ingen tror den gamla damen om något ont. De skulle bara veta. Man får också lära sig vad en rullator kan vara bra till och att et inlärt tennisslag alltid är till nytta. Bland annat.  
    Maud har varken familj eller vänner och bor ensam i en paradvåning i Göteborg. Hon reser ofta och däremellan sitter hon i sin antika fåtölj och surfar på nätet. Det är ett ensamt liv, och det är så hon vill ha det.
    När någonting stör hennes lugna tillvaro gör hon precis vad som helst för att bli av med problemet. Mauds höga ålder är en suverän förklädnad, och hon använder sig gärna av att spela senil, döv och rörelsehindrad för att hänsynslöst eliminera den som stör henne.
  "Äldre dam med onda avsikter" innehåller fem spännande historier, där Maud tar itu med störande grannar, en lycksökande fästmö och en girig antikvitetshandlare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar