Min blogglista

onsdag 29 januari 2020

Doggerland igen

 ”Mellan djävulen och havet” är tredje delen i Maria Adolfssons  hyllade serien om Doggerland, ett fiktivt land mellan Storbritannien och Skandinavien. Och det är roligt att kunna konstatera att serien håller hög klass rakt igenom och bara blir bättre.
   Boken har två teman som löper parallellt. Världsartisten Luna, född i Doggerland, befinner sig i hemlighet i öriket för att spela in sin första skiva efter tio års tystnad. Irriterande vacker och outhärdligt god trollbinder hon alla i sin närhet på festen som avslutar inspelningarna.
    Alla utom en sur kriminalinspektör som plötsligt känner sig gammal och trött. Nästa morgon är Luna oförklarligen försvunnen och det vill man hålla hemligt så länge man kan..
    Samtidigt faller ännu en kvinna offer för den våldsman som härjat huvudstaden, spåren efter honom är vaga och polisen trampar vatten..
    Under några ovanligt varma vårveckor ställs kriminalinspektör Karen Eiken Hornby inför val som innebär skillnaden mellan liv och död både för hennes egen och för andras del. Val som tycks omöjliga att göra men som ändå måste ske

.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar