Min blogglista

söndag 19 januari 2020

Verklighet på Färöarna

  Richard Hobert född 1951 i Kalmar, är manusförfattare, kompositör och filmregissör. Han är bland annat känd för långfilmssviten De sju dödssynderna och nu gör han skönlitterär debut med romanen "Fågelfångarens son" om en bondefamilj på Färöarna under sent 1800-tal. En roman baserad på en verklig historia, om den lilla människans livsvillkor som med sina konsekvenser rör vid vår egen samtids komplicerade familjerelationer.
   Berättelsens nav är att enligt färöisk lag förlorar fårfarmaren och fågelfångaren Esmar sitt markarrende om han inte inom ett år får en son, en arvinge. Han skulle då tillsammans med fru och barn bli tvingen att lämna hus och mark och det liv de byggt tillsammans.  
   Johanna och Esmar, som hittills bara har fått döttrar, vågar inte lita till slumpen än en gång. De måste göra allt för att öka sina möjligheter. De får hjälp av den svenska värdshusvärdinnan Livia som med sina egna känslor på spel tvingas sätta ihop ett hemligt arrangemang, en sexuell förbindelse utöver äktenskapets lagar.
   Ingen av dem anar vilka följder deras försök till räddning kommer att få.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar