Min blogglista

onsdag 13 februari 2019

Snåljåpens kokbok

Hanna Olvenmark är dietist och kallar sig en " hängiven snåljåp". Och hon har tagit sig an en uppgift: att slå hål på myten om att hälsosam mat bara är till för dem som har tid, ork och framför allt pengar. "Jag är trött på den bilden av hälsosam mat" säger hon i boken och påpekar att det finns massor av mat som är både billig och hälsosam. De recept hon bjuder på är alla vegetariska och hon visar att det inte betyder trist.
   En bok som passar bra den här tiden på året eftersom vintermånaderna brukar vara de månader när folk suger på ramarna och ångrar alla matutsvävningar vid jul.

   I tre år har hon drivit den omåttligt populära bloggen Portionen under tian där hon visar på fördelarna med att leva snålt både för plånboken, miljön och kroppen.
   I kokboken "Portionen under tian" bjuder hon på över 50 vegetariska recept där varje portion kostar max 10 kronor - alltså en euro.
   Det bjuds även även 300-kronorsveckor med tillhörande inköpslistor och recept, samt allmänna billighets-tips för både storhandlingen, jobblunchen och utemiddagen  om man med ute menar ute i naturen....

1 kommentar: